#Ліцей8_простір_можливостей

« 1 2 ... 40 41 42 43 44 ... 65 66 »

В рамках тижня математики і фізики учні 6 класу зі своїм класним керівником Дорошенко Ангеліною Федорівною ознайомили учнів школи з міжнародним конкурсом-грою «Кенгуру». Під час заходу, окрім отримання цікавої інформації, учні прийняли участь в цікавих математичних вікторинах та іграх.

На початку 80-х років XX століття Пітер Холлоран, професор математики з Сіднею, вирішив організувати новий тип гри-конкурсу для австралійських школярів: підбірку задач із варіантами відповідей, перевірку яких здійснює комп’ютер. Тисячі школярів могли взяти участь у грі одночасно. Успіх австралійського національного математичного конкурсу був надзвичайний.

У 1991 році два французьких математики вирішили провести цю гру у Франції, назвавши її «Кенгуру» на честь своїх австралійських колег. Перша гра зібрала 120 000 учнів коледжів. Пізніше конкурс охопив також школярів та ліцеїстів.

У липні 1993 року французькі організатори «Кенгуру», з метою поширення конкурсу, влаштували зустріч у Парижі для керівників математичних змагань європейських країн. Запрошені математики були вражені успіхом Франції, адже у 1993 році там зібралося близько 500 000 учасників конкурсу.

У травні 1994 року математики Білорусії, Угорщини, Іспанії, Голландії, Польщ ... Читати далі »

Переглядів: 1046 | Додав: школа8 | Дата: 26.02.2017

23 лютого відбулась міська учнівська конференція Асоційованих шкіл ЮНЕСКО, організована спеціалізованою школою І_ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №82 ім. Т.Г. Шевченка, «Гендерна рівність: світові тенденції, українські реальності», в якій взяли участь представники команди школи №8. Учні висвітлювали проблему «Гендерної дискримінації в республіці Індія» та отримали гарні відгуки від організаторів заходу. Діти спілкувалися за «круглим столом», прийняли участь у вікторині «Впливові жінки сьогодення» та разом з іншими учасниками конференції створили спільну декларацію Асоційованих шкіл ЮНЕСКО України на підтримку реалізації гендерної рівності в Україні. Команда школи №8 була нагороджена грамотою, а учасники сертифікатами.

Переглядів: 685 | Додав: школа8 | Дата: 24.02.2017

До Міжнародного дня рідної мови вчитель Курсеітова О.М. провела у поетичній вітальні зустріч юних літераторів, на якій талановиті учні восьмої школи читали власні поезії про мову та Батьківщину. Гості вітальні переглянули  цікаві відеоматеріали до Дня мови, поділились своїми знаннями про цікавинки української мови. Дякуємо юним поетам Чернюк Марії 5-а, Онофрійчук Анні 5-а, Видавській Вікторії 5-а, Зубрієнко Дар'ї 5-а і Іщуку Антону 7-б.
Переглядів: 974 | Додав: школа8 | Дата: 21.02.2017

День Святого Валентина

Цього року, як і завжди, усі бажаючі мали змогу через шкільну пошту (виставлену скриньку для листівок-валентинок) виявити свої почуття однокласникам, друзям, учителям. Новим у святкуванні стало – можливість залишити свої зізнання на Стіні кохання, яка з’явилась в вестибюлі школи.

День святого Валентина, або День закоханих - свято, який 14 лютого відзначають багато людей по всьому світу. У США - c 1777 року, в країнах СНД - з початку 90-x гoдoв.
   Історія свята дня святого Валентина бере свій початок з Луперкалій Стародавнього Риму. Луперкалії - фестиваль еротизму на честь богині «божевільного» кохання Juno Februata і бога Фавна (Луперк - одне з його прізвиськ), покровителя стад, який відзначався щороку 14 лютого.
У 494 році н. е.. Папа Геласій I спробував заборонити Луперкалії. Свята, який прийшов на заміну Луперкалії, був призначений небесний покровитель - святий Валентин, якого римський імператор Клавдій II наказав вбити за його проповідницьку діяльність серед молоді. Він був страчений 14 лютого. Клавдій II розсудив, що одружений солдат навряд чи буде хоробрим і запеклим, тому заборонив легіонерам одружуватися. Епіськопі міста Терні Валентин вважав інакше і таємно вінчав закоханих солдатів.< ... Читати далі »

Переглядів: 730 | Додав: школа8 | Дата: 14.02.2017

«Подаруй своє серце близькій людині» -

виготовлення презентів до Дня всіх закоханих

 

До Дня Святого Валентина учні 6 класів прийняли участь у майстер-класі по виготовленню святкових подарунків.

Провела заняття керівник гуртка «Країна handmade» - Чередніченко Наталія. Вона - авторка багатьох ляльок і творчих Фей - і сама ніби Фея. Вона багато чого вміє, навчається новому і щедро ділиться з людьми своїми уміннями - проводить майстер-класи з різних видів творчості. Вона шиє прекрасні ляльки. І ці Феї, заряджені на добро і творчість, уже мешкають у різних відомих творчих людей удома, надихаючи їх.

Дійство планувалося для дівчаток, проте хлопці також захотіли взяти участь. На світлинах видно, як зачаровано хлопці дивляться на кожні дії пані Наталі під час майстер-класу. А дівчатка у ... Читати далі »

Переглядів: 617 | Додав: школа8 | Дата: 13.02.2017

"Загадкова Країна вранішнього сонця" зустріч з письменницею Галиною Ів

    2017 рік оголошено Роком Японії в Україні. У зв'язку з цим, 6 лютого у бібліотеці ім. Анни Ахматової пройшла зустріч з письменницею, яка пише про Японію, - Галиною Ів. На зустріч прийшли учні 9 та 10-ого класів  8-ої школи.

    Пані Галина розповіла про свою творчість - роман «Поверни мене в Японію» та збірку оповідань «Японські історії». Також Галина Ів багато говорила про Японію: про роботу в Японії, про японську їжу, культуру, свята, мистецтво, про їхнє життя, яке чимось схоже на наше, але й дуже відмінне.

    Зустріч модерувала письменниця Міла Іванцова.

Переглядів: 678 | Додав: школа8 | Дата: 08.02.2017